logo_okt22_05

Ontstaan:

Dineke en Menno-2
Dineke en Menno kennen elkaar van Popkoor Akkrum. Na een 1e actie om een combo op te zetten voor het koor, zijn ze samen covers gaan spelen en zingen als duo DiMe. Begin 2018 werd Dineke gevraagd auditie te doen als zangeres bij de band Demouras. Een extra gitarist was echter ook welkom en beiden ‘slaagden’ voor de auditie. Demouras bestond vanaf dat moment uit 6 leden.
De naam Demouras werd na een tijdje niet passend gevonden en een variant op DiMe bleek wel acceptabel voor iedereen, dus Dimension.
Er ontstond binnen de band wat wrevel door ambitieverschillen en na een optreden op het Back to Basics festival in juli 2019, besloot een aantal bandleden te stoppen. Dineke en Menno zochten vervangers en die werden kort na de zomer gevonden in Peter op toetsen, Fabian op drums en Kees op bas.  De naam Dimension werd voortgezet.

Het vervolg:

Dimension shoot-2
In de nieuwe samenstelling werd er in de Corona periode gerepeteerd als dat mogelijk was. Er werd gewerkt aan een avondvullend programma met nummers van diverse stijlen en verschillende perioden. Zo ontstonden 3 sets van een klein uur, waarmee feestavonden maar ook kortere optredens boeiend gevuld konden worden.
In de eerste maanden van 2023 werd duidelijk dat de prioriteit van bassist Kees bij een andere muzikale uitdaging kwam te liggen. Besloten werd om indien mogelijk een andere bassist te zoeken. Waarbij Kees wel zo nodig beschikbaar bleef. 
Na een paar audities en een periode proefdraaien bleek bassist Jeep zowel muzikaal als qua persoon goed bij de groep te passen. 

De band nu:

IMG_1218
Na jaren met veel plezier in de Musykfabryk in Heerenveen te hebben gerepeteerd werd in mei 2023 een nieuwe oefenruimte gevonden in Boazum. Naast lagere kosten, zijn we ook flexibeler qua avond en kan alle apparatuur blijven staan. Dus geen gesleep en aansluitgedoe meer.
Qua repertoire opbouw heeft ieder bandlid zijn inbreng bij het toevoegen van nieuwe songs. Er is zoveel goede muziek, dat een nummer door de hele band leuk gevonden moet worden, om er mee aan de slag te gaan. We kijken daarbij ook wat het publiek leuk zal vinden, want een wederzijds enthousiasme is natuurlijk wel zo fijn. Zo hebben we ook wat recenter werk en een aantal Nederlandstalige feestnummers ingestudeerd. 
Bovenal is het muziek maken bij ons hobby en vinden we het plezier dat we er in hebben, de belangrijkste stimulans om er veel voor te doen. De vriendschappelijk sfeer en het plezier zullen ook bij optredens merkbaar zijn. 

Bandleden:

Dineke Bax

Dineke is de frontvrouw van Dimension en neemt de meeste zang voor haar rekening.
Vroeger weinig met muziek gedaan; dat ontstond pas later toen ze ging zingen bij Popkoor Akkrum.
Vanaf 2015 heeft ze een aantal jaren zangles gehad bij zangcoach Annerike. Vanuit de lessen voor live publiek mogen optreden, wat toch wel een kick gaf en naar meer smaakte.
Ze heeft daarna in diverse projecten meegezongen en zingt nu met veel plezier bij Dimension .

Fabian de Wit

Fabian geeft de band de vette beat. Hij ademt ritme vanaf zijn jeugd, waar hij in een drumkorps zijn techniek heeft geleerd. Op een muziekschool is deze verder op drums verfijnd. Hij heeft als twintiger de actieve muziek verlaten om voor sport te kiezen. In 2019 werd hij gevraagd om bij de band te komen. “Het muziekbloed kruipt toch waar het niet gaan kan”. Inmiddels tikt hij weer met veel plezier zijn drumfills weg en zingt ook wat achtergrond partijen.

Jeep Zwier

Jeep út Snits. Sinds april 2023 mag hij het bandgeluid van Dimension ondersteunen als bassist. Met veel plezier probeert hij alles muzikaal en harmonieus bijeen te houden en samen met de drummer voor een groovy sound in het bandgeluid te zorgen. Hij begon pas op latere leeftijd serieus met bassen. Van huis uit kreeg Jeep geen muzikale opvoeding mee, maar er bleef qua muziek altijd iets aan hem trekken. Na een bandproject met Jeroen Booij (o.a. The Scene) is hij het wereldje ingerold. Grote voorbeelden heeft hij niet. Zijn motto: “ik ben en blijf vooral mezelf!!” 

Menno Bokslag

Als zoon van muzikale ouders, speelt Menno gitaar vanaf de lagere school (na AMV) en sinds de middelbare samen met anderen in beginnende bandjes, met vooral eigen werk. Qua stijl: folk/blues/bluegrass. Na een lange muzikale pauze, pakte hij zang en gitaar weer op bij het Popkoor Akkrum. Hij is daar nu gitarist in de begeleidingsband. Binnen Dimension speelt hij akoestisch en elektrisch gitaar in diverse stijlen en tevens zingt hij bij een aantal nummers.. Het kan altijd beter en daarom volgt hij al jaren lessen bij gitaardocent Sietze Bouma.

Peter Bax

Ooit -na basismuziekkennis op de welbekende blokfluit- is Peter begonnen met ‘orgelles’. Ging daarna door met opleiding kerkorgel, maar dat was niet het genre waar hij op dat moment als ontluikende puber in geïnteresseerd was en nam een lange muzikale pauze.
Startte in 2015 als toetsenist bij een coverband en speelde in verschillende gelegenheids- en begeleidingsbandjes.
Kwam in 2019 bij Dimension terecht en beroert daar de toetsen van zijn Yamaha MOXF met verve.